Spring navigationen over og gå direkte til indhold

Erhvervslejemål i København NV med over 900 arbejdspladser fik facadegulv i New Yorker-look.

En tidligere industribygning tæt på Nørrebro Station, er blevet totalrenoveret og omdannet til nye moderne erhvervslejemål med plads til over 900 arbejdspladser. 
Bygningen har fået nye rå og elegante gulve i New Yorker stil, hvor Lodbyg Entreprise ApS har leveret de slidstærke facadegulve, som består af flydemørtel, trinlydsmåtter og andre materialer.

Industribygningen på Glentevej 61-67, som tidligere har huset Københavns Frisørskole, har i den grad fået en totalrenovering efter alle kunstens regler. Vi har hos Lodbyg haft ansvaret for at opbygge New Yorker gulvene, og er udvalgt af Jönsson Entreprise A/S, som er bygherre og totalentreprenør på projektet. Årsagen til valget af os var, at vi kunne bidrage med de rette kompetencer, da vi er erfarne specialister i cementbaserede gulve og designgulve.

New Yorker gulvene er blevet anlagt og selve gulventreprisen udgjorde en opbygning af 7.000 m2 gulve, fordelt på 5 etager. Det samlede renoveringsareal er 10.386 m2.

UDTALELSE OM PROJEKTET

LEIF HANSEN, ADM. DIREKTØR:

”Løsningen er nøje sammensat og startede med en udarbejdelse af en lydrapport. Rapporten anbefalede en trinlydsmåtte på 3 mm, som dels dæmper lyden af fodtrin og sørger for, at lydene ikke forplanter sig til etagen nedenunder. Dernæst lagde vi en glasfibermåtte og til sidst to lag flydemørtel med primer ind imellem. Flydemørtlen er nem at arbejde med, så vores håndværkere kan uden problemer nå at lægge 1.000 m2 på en dag.”

Som led i renoveringen er der blandt andet skabt en atrium-løsning med åbne etager og store vinduespartier i taget, hvorfra dagslyset strømmer ned igennem alle 5 etager. Akustik og lydforhold er derfor ekstra vigtige, og der er derfor lagt en 3 mm trinlydsmåtte.  

New Yorker gulv - en gulvløsning som kun bliver smukkere med tiden

Vi kan hos Lodbyg godt mærke, at efterspørgslen efter designgulve i cementbaseret flydemørtel for alvor har taget fart. Flere bygninger som erhvervslejemålet på Glentevej 61-67 bliver gennemrenoveret, så de fremadrettet kan benyttes til bolig og erhverv. Det betyder også, at der udover de funktionelle krav til gulvet, også stilles krav til gulvenes æstetik.

Til projektet her har vi valgt Weber til opgaven, da vi har set flotte resultater på lignende typer opgaver. Vi oplever en gulvløsning, som kun bliver endnu smukkere med tiden. Gulvet udsættes gennem årene for diverse dagligdagsslid, så som kontorstole der bliver trukket rundt, høje hæle, og mange fodtrin på hyppigt anvendte gangarealer. Uanset hvor mange forskellige typer slid som gulvene udsættes for, så ældes gulvene med en flot patina. 

Faktisk er gulvløsningen designet til industri og lagerbygninger, hvor de bl.a. skal kunne holde til kørsel med trucks og andre typer massiv belastning. Da markedet for de rå design- og New Yorker gulve tog fart, havde vi derfor allerede gode velkendte produktløsninger på området.

Vi har de seneste år bl.a. brugt Webers produkter, til at opbygge New Yorker gulve med. Vi kigger meget på den individuelle opgave, og vælger produkter fra sag til sag. Vi valgte denne gang Weber, som har innovative og stabile løsninger og produkter til opbygning af New Yorker gulve. 

Gulve med flydespartel var tidligere gemt under træ,- linoliums,- eller flisegulve, men nu er de kommet frem i lyset. Lodbyg udfører ca. 200.000 kvadratmeter om året.

Styr på miljø- og lyddata

Indeklima og energivenlige løsninger har ligget bygherre og totalentreprenør Jönsson Entreprise meget på sinde undervejs i processen med at transformere den tidligere industribygning til topmoderne erhvervslejemål. Bygningens energibesparende tiltag reducerer fx vandforbrug, elforbrug og energiforbrug til belysning samt ventilation af ejendommen. Ventilationssystemer, solafskærmning samt fokus på lydforhold skal sikre et godt indeklima for de mange brugere, der får deres daglige gang i bygningen.

De miljømæssige dokumentationskrav bliver større, på grund af byggeriets grønne omstilling. Alle de produkter der indgår i gulvløsningen, har en miljøvaredeklaration (EPD). Desuden er der genereret præcise lydrapporter, og teknisk backup til at udregne fx tørretider via udtørringsprofiler.

FAKTA

 

Projekt:

Industribygning på Glentevej 61-67 i København NV.

Totalentreprenør:

Jönsson Entreprise A/S

Gulventreprenør:

Lodbyg Entreprise ApS

Projektet omfattede:

Produkter og teknisk back-up til opbygning af 7.000 kvadratmeter facadegulv med råt New Yorker-look.

Anvendte produkter:

  • Trinlydsmåtter 3 mm. Weber Floor 4955.
  • Glasfiber net armering Weber Floor 4945.
  • Weber Floor Project som baselag.
  • Weber Floor 4610 Industri som afsluttende lag.
  • Imellem lagene er der anvendt Weber Floor 4716 Primer.
  • Slutteligt er der lagt en overfladebehandling med porefylder og polish.

Har du spørgsmål til dette eller lignende projekter?

Så tag en snak med Leif Hansen, som var en del af projektet på Glentevej.

CEMENTBASEREDE UNDERGULVE SIDEN 2003

Lodbyg blev grundlagt i 2003 af Grethe og Leif Hansen. Leif har mere end 35 års erfaring fra entreprenørbranchen, bla. som byggeleder. Som en af de første herhjemme introducerede Leif markedet for tyndpuds og flydemørtler og det blev startskuddet for Lodbyg.

VI LÆGGER VANDRET FOR KUNDERNE